VARŞOVA'DA BÜYÜK BİR PARK

Bugün sizlere Polonya’nın başkenti Varşova’nın en büyük parkı olan Łazienki Park’tan bahsetmek istiyorum. Bu parkı birkaç sene önce bir iş dolayısıyla Polonya'ya gittiğimde gezmiştim. Bahçeli Saray olarak da anılan Łazienki Park, bence Varşova'ya gidildiğinde görülmesi gereken çok güzel yerlerden biri. 

Şehrin önemli yerlerini dolaşıp yorulduktan sonra doğa ile başbaşa kalacağınız bu parka gelebilirsiniz. Parkta da eğer hala yorulmadıysanız yemyeşil ortamda uzun uzun yürüyebilir ve yorulduğunuzda da çimlere uzanıp dinlenebilirsiniz. Parkın içinde yürürken veya dinlenirken karşınıza sincap vb. hayvanlar çıkarsa da sakın şaşırmayın.


Park'ın içinde ağaçlar, bahçeler, göletler ve saray bulunuyor. Parkın ortasında su üzerinde bulunan saray ise en etkileyici ve görülmesi gereken bir yapı. Bu saray, son Polonya kralının yazlık olarak kullandığı saraymış. Sarayın yanında bazen mini konserler de düzenleniyor.




Yine sarayın yanındaki gölün içerisinde kayık ile gezme imkanı da var. Park, şehrin merkezine çok yakın ve bu nedenle de parka ulaşım çok kolay. Park gerçekten çok büyük, eğer tamamını gezmek isterseniz, buraya 3-4 saat ayırmanız gerekiyor. Şehrin ortasında böyle büyük ve insanı dinlendiren güzel parkların olması ne kadar da güzel. Eğer bir gün sizin de yolunuz  Varşova’ya düşerse bu parkı görmeden dönmeyin derim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOSNA'DA TARİHİ KONJİÇ KÖPRÜSÜ

BOSNA'DA BİR OSMANLI KÖYÜ: "POÇİTEL"

TARİHİ IRGANDI ÇARŞILI KÖPRÜ