TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİ

Bir Gezginin Heybesi'nde bugün Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi var. Gaziantep Hayvanat Bahçesini, 2015 yılında bir haftasonu güzel bir havada çocuklarla birlikte gezmiştik. Şimdi gelin birlikte hayvanat bahçesini keşfedelim.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Türkiye’nin ilk safari parkı bulunuyor. Safari park içerisinde gezi aracına binip birbiri ile bir arada yaşayabilen farklı türlerdeki birçok hayvanı görülebiliyorsunuz. Özellikle parkın içerisinde serbestçe dolaşan hayvanları yakından görmek ve tanımak çocukları çok sevindiriyor. 



Hayvanat Bahçesini gezmeye ve keşfetmeye devam ediyoruz. Şimdi sırada çeşitli kuş türlerini gördüğümüz büyük kuş kafesi var. Kuş kafesinin, hayvanların rahatlıkla uçabilecekleri bir şekilde dizayn edilmiş olması çok güzel olmuş. 


Kuş kafesini dolaştıktan sonra hayvanat bahçesini adımlamaya devam ediyoruz. Karşımıza akvaryum bölümü çıkıyor. Deniz ve tatlı su canlılarının bulunduğu akvaryum bölümü, toplam 21 adet akvaryumdan oluşuyor. Akvaryum bölümünde de birbirinden farklı birçok balığı görme imkanımız oluyor. 


Hayvanat bahçesinin en dikkat çeken ve ilgi duyulan hayvanlarından biri de fil oluyor. Eğer şanslıysanız fil kenara doğru gelirse, fili yakından görebilirsiniz.



Hayvanat bahçesinde ayrıca deve, zürafa, zebra, kanguru, atlar ve deve kuşları gibi daha birçok hayvanı da görme imkanınız var. 



Burada deve güzel bir fotoğrafımı çekin dercesine sanki bize poz veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum...



Yırtıcı hayvanlar bölümünde ise aslandan kaplana, leopardan ayılara kadar birçok yırtıcı hayvanı görebiliyorsunuz. O sırada ayılar kenara pek gelmeselerde biz onları uzaktan uzaktan seyrediyoruz.


Hayvanat bahçesinin bir başka ilgi duyulan hayvanı ise Zürafa.Boyunuz bu kadar uzun olursa kapınız da bu kadar büyük olur. Yine de zürafa kapıdan geçerken kafasını yukarı çarpmazsa iyi...



Hayvanat bahçesini dolaşıp yorulduktan sonra oturup dinlenmek ve fok balıklarının harika gösterilerini izlemek için fok balığı gösterisine de katılabilirsiniz. Fakat fok balığı gösterisi için ayrıca bilet almanız gerekiyor. Ve fok balığı gösterisi ile  de gezimiz son buluyor.

Ailenizle birlikte gezebileceğiniz bu parkta özellikle çocukların kitaplarda ve televizyonda gördükleri hayvanların canlılarını burada birebir görmeleri ilgilerini çekiyor. Eğer siz de Dünyanın birçok ülkesinden de ziyaretçi ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesini görmek isterseniz, hafta sonları, bayramlarda ve resmi tatillerde de gelip ziyaret edebilirsiniz. Hergün 09:00'da ziyarete açılan Hayvanat bahçesine 5 TL'ye, öğrenciyseniz 3 TL'ye girebiliyorsunuz. Hayvanat bahçesi yaz sezonunda(Nisan-Eylül) 18:00'de, kış sezonunda(Ekim-Mart) 17:00'de kapanıyormuş. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOSNA'DA TARİHİ KONJİÇ KÖPRÜSÜ

BOSNA'DA BİR OSMANLI KÖYÜ: "POÇİTEL"

TARİHİ IRGANDI ÇARŞILI KÖPRÜ