SARAYBOSNA'DA MUHTEŞEM BİR PARK: "VRELO BOSNE"

Vrelo Bosne, Saraybosna’nın şehir merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan, sessiz sakin büyük bir park.

  
Bosna nehrinin kaynağının da bulunduğu bu muhteşem park,  şehrin gürültüsünden uzaklaşıp biraz kafayı dinlemek isteyenler için harika bir yer. Buradaki kaynaktan çıkan suyun kalitesi oldukça güzel. Bu sebeple de bu harika suyun kaynağından doya doya su içebilirsiniz. 


Parkın giriş kapısına ulaşmak için öncelikle her iki yanını çınar ve kestane ağaçlarının süslediği uzun bir yürüyüş yolundan geçmeniz gerekiyor. Yaklaşık bir saatlik zamanınızı alacak olan bu yolu yürümek istemiyorsanız eğer, bu yol üzerinde gidip gelen faytonlar bulunuyor, onlara da binebilirsiniz.


Bir doğa harikası olan bu parka taksi ile gelebileceğiniz gibi, tramvay ile de gelebilirsiniz. Biz taksi ile gelmeyi tercih ettik. Ancak taksici bizi, geldiğimiz yer parkın çıkış bölümüne daha yakın olduğu için giriş tarafına değil de çıkış kapısı tarafına getirdi. Parkın çıkış tarafından her zaman olmasa da bazı zamanlar giriş yapılabiliyormuş. Ve böylece biz parka çıkış tarafından girmiş olduk.


Vrelo Bosne Parkı’nın yemyeşil doğası, içindeki su kaynakları, şelaleler, köprüler, göller ve göllerde yüzen ördekler ve kuğular görülmeye değer…




Parkın içinde uzun uzun yürüyüş yapabilir, bir banka oturup dinlenebilir ve doğayı seyredebilirsiniz. Eğer acıkırsanız da parkın için yeme içme yerleri de bulunuyor, bu doğal ortamda karnınızı doyurabilirsiniz.



Eğer siz de şehrin yükünden sıyrılıp biraz huzur duymak, rahatlamak ve kafayı dinlemek istiyorsanız, bu muhteşem parka gelin ve bu parkı gezip görmeden de Saraybosna’dan ayrılmayın derim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOSNA'DA TARİHİ KONJİÇ KÖPRÜSÜ

BOSNA'DA BİR OSMANLI KÖYÜ: "POÇİTEL"

TARİHİ IRGANDI ÇARŞILI KÖPRÜ